torstai 16. lokakuuta 2014

Takaisin kesälomaan

Heissan !

Kirjotin viimeks elokuusta ja siitä, miten koulu alko kiireisesti. Mainitsin myös ohimennen sen, että olin tosiaan lapissa tai oikeestaan Inarissa ja Norjassa pikkuveljen ja isovanhempien kanssa. Aattelin kirjottaa siitä reissusta vähän enemmän. Muistella kesälomaa, kun lämpömittari näyttää +2 astetta ja lehdet tippuu puista. Toisaalta ei syksyssä muuta valittamista ole. kun se kylmyys. Onhan tuolla ulkona nyt kaunista.

No mut kuitenkin, takaisin kesään. Oli siis kesäloman viimine viikko ja mulla viiminen kesätyöpäivä. Purettiin töissä näyttelyä ja mummo haki mut sieltä. Juotiin siinä viel kahvit menneen näyttelykesän kunniaksi ja sitten lähdettiin. Haettiin kotoa tavarat ja suunnattiin auton nokka kohti pohjoista. Me ei niinkään matkassa kiirehditty. Tarkotuksena oli edetä rauhassa, mut nähdä paljon. Ja niin me nähtiinkin; käytiin kaivosmuseossa Outokummussa, kiivettiin Kolille, nähtiin karhuja suurpetokeskuksessa, kavuttiin Levin huipulle... Kaikkea mahdollista. Pohjoisemmassa alkokin sitte teillä ja teiden varsillä näkyä poroja.


Levi


Outokumpu


Outokumpu


Suurpetokeskus


Koli


Määränpäänä oli siis loppuviikosta Inari. Sieltä Inarinjärven rannalta oli varattuna meille pieni mökki, johon tosin me kaikki mahduttiin ihan hyvin. Ranta oli tosi nätti ja muutenkin maisemat oli kauniit.










Muutama kuva siis mökin rannasta. :) Lauantaina me sitten lähdettiin kohti Norjaa. Maisemat siellä oli upeat! Jäämeren vesi oli sinistä ( ja hemmetin kylmää ) ja tiet mutkitteli erisuuntiin, joskus kalliodenkin välistä. Käveltiin myös sillalla, jossa virtasi koski alla. EI siinä muuten mitään ihmeellistä oo, mutta siit sillalta tosiaan näki suoraa alas, ja jos siitä ajo auto, se heilu siihen malliin, et tuntu siltä että ihan just silta pettää alta. Muutama kuva siltä reissulta :)








Lauantaina ajettiin sitten koko päivä takasin päin, ei siis muuta, kun autossa istumista. Kaiken kaikkiaan upee reissu siis takana ! Ei voi kun kiittää isovanhempia, että he lähtivät ja veivät meidät tälle reissulle. Olisihan sen viimeisen lomaviikon huonomminki viettää... ;)

Sitten alkokin seuraavan viikon keskiviikkona koulu ja arki. Ja sitä arkea jatkuu edelleen. Onneks sitäkin piristää pienet (tai sit vähä isommatkin) asiat, kuten My First Bandin keikat, Usher tulee suomeen ja onhan se nyt pakko nähä, Cheekin stadion konsertti näytetään leffateatterissa ja sinnekin liput on hankittu (joka sekään ei varmaan ketään yllättänyt... ) yms. Eli arkeeki jaksaa, kun lisää sinne pieniä iloja mukaan! :)

Mukaavaa syysiltaa! :)

I-M





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti